Rudarjenje lastne kriptovalute – Kopač kriptovalut Asic Pro

Kriptovalute so še naprej priljubljene med ljubitelji visoke tehnologije. Obstaja več načinov za njihovo pridobitev. Eden je, da jih kupite, drugi pa, da z njimi trgujete na borzi. Lahko se osredotočimo tudi na njihovo rudarjenje. Pri tem načinu ni tveganja izgube, ki ga prinašajo naložbe. Vendar pa se lahko mnogi vprašajo, ali je rudarjenje kriptovalut še vedno donosno? Odgovor je pritrdilen. Imeti morate le ustrezno opremo.

Kriptovalute -ali so še vedno dobičkonosne?

Bitcoin ostaja najbolj priljubljena in največja kriptovaluta. Od njegove uvedbe je minilo že več kot 10 let in v tem času se je njegova vrednost zelo povečala. Ljudje, ki so v BTC vlagali v prvih dneh, so sčasoma zabeležili velike dobičke.

Zato ni presenetljivo, da so kriptovalute pritegnile zanimanje. Danes pa se veliko govori o kriptovalutni zimi. Leto 2022 je bilo za številna digitalna sredstva obdobje upada. Vendar so padci za številne vlagatelje opozorilo, zlasti ker se razmere na trgu pogosto ponavljajo in prej ali slej pride do vzponov.

Poleg tega se še naprej pojavljajo novi projekti. V zadnjem času so še posebej priljubljeni memecoini oziroma kriptovalute z motivi, znanimi iz priljubljenih spletnih memov. Posebej znane so tiste z motivom psa pasme shiba inu, tako imenovani doge. A to še ni vse, saj so ustvarjalci motivov iznajdljivi in za ozadje jemljejo tudi priljubljene risanke.

Ti novi projekti so v skupnosti pogosto tako priljubljeni, da mnogi med njimi hitro pridobijo na vrednosti in vlagateljem zagotavljajo visoke donose.

Vendar pa tudi sama valuta Bitcoin zagotavlja veliko razburjenja za trgovce. Zanje padec cene pomeni priložnost in je signal za začetek vlaganja. Nato počakajo na naslednje zvišanje vrednosti in tako ustvarijo dobiček.

Kaj pa rudarjenje kriptovalut? Veliko se je govorilo o tem, da bo zaradi naraščajočih cen električne energije postalo manj donosno. Vendar je veliko odvisno od opreme, ki se uporablja za ta proces. Naprave, kot je Kopač kriptovalut  Asic Pro, so za razliko od grafičnih kartic ali računalniških procesorjev specializirane le za eno nalogo. Zato zagotavljajo večjo zmogljivost, kar vodi do nižjih stroškov in večje učinkovitosti rudarjenja.

Objednejte si těžaře kryptoměn

Nakupujte a začněte těžit kryptoměny

Kupovanje ali rudarjenje?

Kriptovalute je mogoče pridobiti na dva glavna načina: lahko jih kupimo ali izkopljemo. Prvi način je na voljo za vsako virtualno valuto. Vključuje uporabo ene kriptovalute, kot je Bitcoin, za pretvorbo v drugo. To lahko storite na borzi kriptovalut ali v borznoposredniški hiši. Izbrane žetone je mogoče plačati tudi v fizični valuti, običajno v dolarjih ali evrih.

Kako lahko kupim kriptovaluto na borzi? Vse, kar morate storiti, je, da si ustvarite račun pri izbrani storitvi. Pogosto borze zahtevajo preverjanje, tj. dokazilo o identiteti. Vendar to ni vedno potrebno. Nekatere platforme vam omogočajo anonimno izmenjavo. To so decentralizirane borze – DEX.

Primer je podoben bitomatom. Tudi tu vam za nakup kriptovalute ni treba posredovati svojih podatkov. Te naprave so podobne bankomatom, vendar jih je v Združenem kraljestvu trenutno razmeroma malo. Vendar pa vam omogočajo, da transakcijo opravite anonimno.

Druga možnost je nakup kriptovalut v stacionarni menjalnici ali prek spleta. Pomembno pa je, da je v tem primeru pogosto treba odpreti račun in preveriti identiteto. Včasih se zgodi tudi, da je nakup virtualnega premoženja povezan z visoko provizijo, kar zmanjšuje donosnost takšne operacije.

In kaj je rudarjenje kriptovalut? Nima nič skupnega s klasičnim „rudarjenjem” nečesa. Postopek namreč v celoti poteka v elektronskem svetu. Za to je potrebna posebna oprema, kot so Kopač kriptovalut  Asic Pro, grafična kartica ali računalniški procesor.

Uporabnik z računsko močjo računalnika ali rudarja rudari kriptovaluto in tako beleži transakcije v verigi blokov oziroma potrjuje nove bloke transakcij, za kar je nagrajen z enotami kriptovalute. Blok je prostor, v katerem so zabeležene nove transakcije, opravljene v določenem omrežju.

V praksi je za rudarjenje novega bloka treba rešiti kriptografski problem. V primeru Bitcoina ta temelji na dvojni funkciji hash SHA-256. Tako je treba najti niz znakov, tako imenovani hash, ki izpolnjuje ustrezne pogoje. Rezultat vključuje transakcije in hash prejšnjega bloka.

Rudar, ki najde rešitev, jo sporoči omrežju, ki preveri njeno pravilnost. Če je pravilna, je uporabnik nagrajen z določeno količino kriptovalute. Blok se po drugi strani izkoplje.

Ali je torej bolje kupiti ali kopati kriptovaluto? Vse je odvisno od tega, kakšen je cilj posameznika. Če želi pridobiti določeno količino virtualne valute in jo na primer uporabiti za dolgoročno naložbo, lahko nekaj časa počaka na privlačno ceno in opravi nakup. Potem nam preostane le še to, da počakamo, da se vrednost zviša.

Če pa si nekdo želi stalnega pasivnega dohodka, lahko razmisli o rudarjenju. Znesek, ki ga je mogoče zaslužiti na ta način, je med drugim odvisen od cene kriptovalute. Nanj vpliva tudi trenutna cena električne energije. Tu pa je mogoče težavo preprosto rešiti z uporabo ustreznega razreda opreme za rudarjenje kriptovalut.

Z drugimi besedami, učinkovitost opreme, tj. razmerje med računsko močjo in količino porabljene energije, mora biti na visoki ravni. Na ta način si lahko zagotovite dobiček brez dodatnega napora.

S programom Kopalec kriptovalut  Asic Pro izkopljite svoj Bitcoin

Rudarjenje kriptovalut lahko izvajate z grafično kartico ali procesorjem računalnika, vendar boljše rezultate dosežete z uporabo posebej zasnovane strojne opreme. Predstavnik te kategorije je Kopalec kriptovalut  Asic Pro, majhen rudar, ki je videti kot pomnilniška kartica in ga priključite v vrata USB računalnika. Gre za enega najbolje zasnovanih procesorjev ASIC za rudarjenje bitcoinov v obliki priročne naprave USB.

Za kaj gre? Čip – ASIC – je mikročip, ki je bil razvit izključno za rudarjenje virtualnih žetonov. V primerjavi s prejšnjimi tehnologijami ta rudar zagotavlja 100-krat večjo moč in manjšo porabo energije. Gre za priročnejšo in učinkovitejšo rešitev od prejšnjih grafičnih ali centralnih procesorjev.

Upravljanje rudarja je zelo preprosto. Vse, kar morate storiti, je, da opravite kratko nastavitev. Po priključitvi naprave na računalnik je uporabnik preusmerjen na posebno spletno mesto, kjer se registrira. Nato prenese programsko opremo za upravljanje rudarja. Na tem spletnem mestu bo lahko spremljal tudi stanje svoje denarnice in napredek rudarjenja. Pomembno je, da se bo rudar sam povezal z omrežjem, zato za rudarjenje kriptovalute ni treba poznati znanja programiranja.

Objednejte si těžaře kryptoměn

Nakupujte a začněte těžit kryptoměny

Dobra naložba?

Rudarjenje kriptovalut s produktivnimi in energetsko učinkovitimi napravami zagotavlja dodaten pasivni dohodek. Tako lahko na ta način okrepite svoj gospodinjski proračun, saj rudar, kot je Kopalec kriptovalut  Asic Pro, ne bo povzročal visokih stroškov. Še več, izkopane bitcoine lahko takoj prodate ali pa jih obravnavate kot dolgoročno naložbo, s katero počakate na dvig vrednosti BTC in si zagotovite dobiček v prihodnosti. Predvsem pa bo strojna oprema, ki je posebej izdelana za rudarjenje kriptovalut, zagotovila boljše rezultate kot grafične kartice ali procesorji.

Ali se rudarjenje bitcoinov v današnjem času splača? Številni ljudje menijo, da je čas za to že minil. Vendar je s pravo tehnologijo ASIC rudarjenje kriptovalut še vedno lahko dobra ideja. Ko gre za Kopalec kriptovalut  Asic Pro, ocene strank kažejo, da je strojna oprema enostavna za uporabo.

«
»

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *