Копайте своя собствена криптовалута – копач на криптовалута Asic Pro

Криптовалутите продължават да са популярни сред феновете на високите технологии. Има няколко начина да ги придобиете. Едно е да ги купите, друго е да ги търгувате на фондовия пазар. Човек може също да се съсредоточи върху тяхното копаене. Този начин е лишен от риска от загуба, който инвестициите носят. Въпреки това, много хора може да попитат дали копаенето на криптовалути все още е печеливш? Отговорът е – да. Просто трябва да имате подходящото оборудване.

Криптовалутите – все още печеливши?

Биткойн остава най-популярната и най-голямата криптовалута. Изминаха повече от 10 години от стартирането му и през това време стойността му се повиши много силно. Хората, които са инвестирали в BTC в първите дни, са видели огромни печалби с течение на времето.

Така че не е изненада, че криптовалутите привлякоха интерес. Днес обаче много се говори за зима при криптовалутите. 2022 година беше време на спад за много цифрови активи. Спадовете обаче са сигнал за събуждане за някои инвеститори, особено след като пазарната ситуация често се повтаря и рано или късно идват повишения.

Нещо повече, продължават да се появяват нови проекти. Мемекойните или криптовалутите с мотиви, познати от популярни мемета в мрежата, са особено популярни напоследък. Особено известни са тези с мотив на куче от породата шиба ину, така наречения – доджкойн. Но това не е всичко, тъй като създателите на дизайна са изобретателни и също така използват популярни анимационни филми като тапет.

Тези нови проекти често са толкова популярни сред общността, че много от тях бързо придобиват стойност, осигурявайки на инвеститорите висока възвращаемост.

Въпреки това самият биткойн също осигурява много вълнение за търговците. За тях спадът в цената означава възможност и дава сигнал да започнете да инвестирате. След това те чакат следващото увеличение на стойността и по този начин правят печалба.

Какво ще кажете за копаене на криптовалути, от друга страна? Говореше се много за това, че става по-малко рентабилен поради нарастващите цени на електроенергията. Много обаче зависи от оборудването, използвано за процеса. Устройства като Asic Pro за копаене на криптовалута са специализирани само за една задача, за разлика от графичните карти или компютърните процесори. В резултат на това те осигуряват по-висока производителност, което води до по-ниски разходи и повишена ефективност на копаене.

Поръчайте крипто майнер

Купете и започнете да копаете криптовалути

Да купя или да изкопая?

Криптовалутите по същество могат да бъдат придобити по два основни начина: те могат да бъдат закупени или добивани. Първият метод е достъпен за всяка виртуална валута. Това включва използването на една криптовалута, като биткойн, за конвертиране в друга. Това може да стане на борса за криптовалута или в брокерска къща. Възможно е също така да платите за избраните от Вас токени във фиатна валута, обикновено долари или евро.

Как да закупя криптовалута на борса? Всичко, което трябва да направите, е да създадете акаунт в избраната услуга. Често борсите изискват проверка, тоест доказателство за самоличност. Това обаче не винаги се изисква. Някои платформи Ви позволяват да обменяте анонимно. Това са децентрализираните борси – DEX.

Случаят е подобен на битоматите. Там също не е необходимо да предоставяте Вашите данни, за да направите покупка на криптовалута. Тези устройства са подобни на банкоматите, но в момента има сравнително малко от тях в България. Те обаче Ви позволяват да извършите транзакция анонимно.

Друга възможност е да закупите криптовалути в стационарно обменно бюро или онлайн. Важно е обаче, че в този случай често се налага откриване на акаунт и потвърждаване на самоличността. Също така понякога се случва закупуването на виртуални активи да включва висока комисионна, което намалява рентабилността на такава операция.

И какво е добив на криптовалута? Няма нищо общо с класическото „копаене” на нещо. Процесът протича изцяло в електронния свят. За това е необходимо специално оборудване, като копач на криптовалута Asic Pro, графична карта или компютърен процесор.

Използвайки изчислителната мощност на компютъра или копача, потребителят копае криптовалута и така записва транзакции в блокчейна, тоест валидира нови блокове от транзакции, за които се възнаграждава с единици криптовалута. Блокът е мястото, където се записват нови транзакции, направени в дадена мрежа.

На практика, за да копаете нов блок, трябва да се реши криптографски проблем. В случая с биткойн това се основава на двойната хеш функция SHA-256. По този начин трябва да се намери низ от знаци, така нареченият хеш, който отговаря на съответните условия. Резултатът включва транзакции и хеш на предишния блок.

Миньорът, който намери решението, го докладва на мрежата, която проверява неговата коректност. Ако е правилен, потребителят се възнаграждава с определено количество криптовалута. Блокът от своя страна се разкопава.

И така, по-добре ли е да купувате или копаете криптовалута? Всичко зависи от това каква е целта на човека. Ако иска да придобие определено количество виртуална валута и например да я използва за дългосрочна инвестиция, той може да изчака малко атрактивна цена и да направи покупка. Тогава всичко, което остава, е да изчакате стойността да се покачи.

Въпреки това, ако някой иска стабилен пасивен доход, той или тя може да помисли за копаене. Сумата, която може да бъде спечелена по този начин, зависи, наред с други неща, от цената на криптовалутата. Влияние оказва и сегашната цена на електроенергията. Тук обаче проблемът може лесно да бъде решен чрез използване на подходящия клас оборудване за копаене на криптовалута.

С други думи, ефективността на оборудването, тоест съотношението на изчислителната мощност към количеството консумирана енергия, трябва да бъде на високо ниво. По този начин можете да си осигурите печалба без допълнителни усилия.

 Изкопайте своите биткойни с Asic Pro

Копаенето на криптовалута може да се извърши с помощта на графичната карта или процесор на Вашия компютър, но по-добри резултати се постигат с помощта на специално проектиран хардуер. Представител на тази категория е Asic Pro, малък копач, който прилича на USB памет и се включва в USB порта на Вашия компютър. Това е един от най-добре проектираните ASIC за биткойн копаене под формата на удобно USB устройство.

за какво става въпрос? Чипът – ASIC – е микрочип, който е разработен единствено за копаене на виртуални токени. В сравнение с предишните технологии, този копач осигурява 100-кратно увеличение на мощността и по-ниска консумация на енергия. Това е по-удобно и ефективно решение от предишните GPU или CPU.

Работата с копача е много проста. Всичко, което трябва да направите, е да преминете през кратка настройка. След като свържете устройството към компютъра, потребителят се пренасочва към специален уебсайт, където се регистрира. След това той изтегля софтуера, за да управлява миньора. На този сайт той също така ще може да наблюдава състоянието на портфейла си и напредъка в копаене. Важно е, че копачът сам ще се свърже към мрежата, така че няма нужда да познавате програмирането за копаене на криптовалута.

Поръчайте крипто майнер

Купете и започнете да копаете криптовалути

Добра инвестиция?

Копаенето на криптовалути с продуктивни и енергийно ефективни устройства осигурява допълнителен пасивен доход. Така че можете да увеличите домашния си бюджет по този начин, тъй като копач като Asic Pro няма да генерира високи разходи. Нещо повече, добитите биткойни могат да бъдат продадени незабавно или третирани като дългосрочна инвестиция, в очакване стойността на BTC да се повиши и да се осигури печалба в бъдеще. Преди всичко хардуерът, който е специално създаден за копаене на криптовалути, ще осигури по-добри резултати от графичните карти или процесори.

Струва ли си копаенето на биткойни в днешно време? Много хора смятат, че времето за това е минало. Въпреки това, с правилната ASIC технология, копаенето на криптовалути все още може да бъде добра идея. Що се отнася до Asic Pro, отзивите от клиенти показват, че хардуерът е лесен за използване.

«
»

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *